Дезинфектанти купи онлайн

Дезинфектанти: видове, приложение

Дезинфектанти купи онлайн

Дезинфектантите са вещества, които могат да почистват повърхностите на предмети от вредни микроорганизми. Има и антисептици, които се използват за лечение на живи тъкани. Всички продукти се произвеждат в химически заводи при стриктно спазване на техническите регламенти.

Областта на приложение на дезинфектанти, които предотвратяват разпространението на вируси и други вредни микроорганизми, е изключително широка. Съответно се предлага голям асортимент. Дезинфектантите се различават по следните характеристики:

 – състав;

– Области на използване;

– форма на освобождаване (течност, прах, салфетки).

Но основният критерий е степента на опасност, която идва при контакт с тях.

Класификация на токсичността

От тази гледна точка има няколко вида лекарства:

 – остра токсичност, предназначена за екстремни ситуации. Забранени са за използване в невентилирани помещения и здравни заведения, предучилищни заведения, изискват използването на защитни костюми и противогази;

– висока токсичност, използването на която е възможно само в лични предпазни средства при отсъствие на непознати;

– формулировки, чиято обработка се извършва в помещения свободни от хора, без използване на лични предпазни средства от лицето, което обработва;

– вещества, използвани без ограничения и създаване на специални условия. В първите три случая проветряването на третираното помещение е задължително.

Композиционна класификация

Съвременните препарати, които ви позволяват да дезинфекцирате замърсена повърхност, най-често се състоят от няколко десетки компонента. Но в основата са следните вещества:

  • различни видове алкохоли;
  • хлор и неговите съединения; амини;
  • алдехиди. Съставът, предназначението и инструкциите за употреба на продукта винаги са посочени на етикета.

Област на приложение

Дезинфектантите придружават човек в почти всички видове дейности. Те са търсени в ежедневието, в хранително-вкусовата промишленост, общественото хранене и медицинските заведения. Ако включим към тях предмети за лична хигиена, областта на приложение на такива вещества става всеобхватна. Но всеки от тях има свой собствен, конкретно очертан обхват на употреба и механизъм на действие. Например, хлорсъдържащите препарати не са подходящи за обработка на метални повърхности, тъй като причиняват ускорена корозия. Препаратите на базата на алкохол са неефективни срещу спорообразуващи бактерии. Основната част се състои от универсални формулировки с по-широк, но все още ограничен спектър от приложения.

Как да осигурим ефективна дезинфекция на помещенията

Използването на дезинфектанти включва спазване на няколко прости правила:

 – употребата на препарата е строго по предназначение;

– спазване на препоръките относно концентрацията на веществото в разтвора, консумацията на лекарството, температурните условия;

– необходимостта от точно спазване на определеното време за контакт на реагентите с третираната повърхност.

Спазването на тези условия ви позволява да постигнете максимален ефект. Статистиката казва, че в повечето случаи инфекцията се предава чрез ръцете. Като превантивна мярка ги мийте редовно. Преди всяка процедура лекарите са длъжни да третират ръцете си със специални антисептици за кожата, които се предлагат в различни форми:

– съдържащ алкохол, в най-простия случай – обикновен медицински алкохол;

– без алкохол;

– течен сапун с антибактериално действие;

– бактерицидни гелове;

И в този случай дезинфектантът предлаган от оналйн магазин topcho-bg.com трябва да бъде избран в съответствие с предназначението му. Най-добрият ефект се постига при комплексното използване на дезинфектанти с различно действие.

На какво спим и колко често трябва да се променя
Подарък за новодомци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Navigation
Close

My Cart

Viewed

Recently Viewed

Close

Categories