тротинетка детска | cutiess.bg

Как да изберем детскa тротинетка?

Много често много родители се сблъскват с въпроси: кога може да се купи тротинетка за дете, колко е необходимо, защото детето вече ходи уверено и разглежда тези устройства с интерес от съседните деца.

Всъщност децата могат да се научат как да използват това просто превозно средство много бързо и лесно, тъй като настъпи периодът на научаване на нови неща. Прост на пръв поглед, волан и колела не изисква специални умения в управлението, но ще завладее и ще остави много добри впечатления на малките изследователи за дълго време. Разходките на чист въздух ще станат по-активни и интересни.

Детето има ли нужда от тротинетка?

Преди да разгледате многото разновидности на тези устройства, трябва да се уверите, че наистина е необходимо и ще бъде от полза за вашето дете.

Благодарение на детската тротинетка детето ще се развива физически, ще укрепи мускулно-скелетната си система и други системи на тялото. Освен това има благоприятен ефект върху координацията, скоростта на реакция и пространствената ориентация. За разлика от скейтборд, велосипед и ролкови кънки, тротинетката може да се управлява от 2-годишна възраст, като същевременно не ускорява много бързо, което ще ви позволи да контролирате детето и, ако е необходимо, да го обезопасите.

Предимствата на скутера са очевидни и той ще бъде отличен преходен инструмент за по-сложни механизми. Сега нека разгледаме по-отблизо как да го изберем.

Какво представляват тротинетката и възрастовите групи?

Всяка година на пазара навлизат огромен брой разновидности на детски тротинетки, така че е много лесно да се объркате в изобилието на асортимента. Те се различават по своя дизайн, вид и брой колела, материал и качество, както и всякакви допълнителни елементи и аксесоари.

Откъде да започна и как да изберем? Отговорът е много прост: „Скутерът е най-добре избран за определена възраст и телосложение на детето.

За най-малките. Тази категория започва от 1,5 години и продължава до 3 години. На тази възраст децата могат да достигнат 95 сантиметра и са с малко тегло. Затова за тях се препоръчват скутери с три или четири колела.

Корпусът на четириколесните тротинетки най-често е изработен от пластмаса, колелата са големи (за по-голяма стабилност), а платформата е разширена, като се има предвид факта, че детето може да стои с единия или двата крака.

Моделите с три колела се считат за по-стабилни и могат да включват родителска дръжка и подвижна детска седалка. Тези допълнителни аксесоари са необходими, когато детето е уморено и иска да си почине. При такива видове скутери има две предни колела и едно отзад, което го прави надежден и маневрен, а за малчугана ще бъде лесно да управлява и контролира скоростта. Воланът може да бъде плътен или със система за регулиране на височината.

Тази категория се характеризира с допълнителни атрибути, като: ярък и забележим цвят, всякакви мигащи светлини и звукови пискливи, малки кошници за играчки и много други. Това се дължи на факта, че на тази възраст детето научава света и всяко малко нещо е важно, защото то възприема тротинетката не само като средство за придвижване, но и като интересна играчка.

Деца от 3 до 5 години. Тази категория е преходна, тъй като детето става по-уверено, координацията му се развива по-добре и иска да се движи по-бързо. Тук са подходящи както триколесни, така и двуколесни тротинетки. По дизайн те имат по-малко допълнителни елементи, за да не разсейват, и са по-скоро като опции за възрастни. Рамката им вече е метална, най-често алуминиева или комбинирана (включва пластмасови елементи). Воланът трябва да може да се регулира по височина, тогава бързата смяна на височината на детето няма да е проблем.

Препоръчително е да купувате скутери на две колела, когато детето е добре ориентирано и не се страхува, но все пак моделът трябва да е лек, издръжлив и да развива ниска скорост.

Вече в много модели има спирачки, които могат да бъдат от различни видове. Крачната спирачка е направена на принципа на калник, тя е по-надеждна и безопасна, но детето не винаги може веднага да се адаптира към нея.

Има предни и задни ръчни спирачки, но тук трябва да бъдете много внимателни при избора, защото при висока скорост спирането може да доведе до падане.

Деца на 5 и повече години. От тази възраст се купуват тротинетки на две колела, като основните изисквания към тях ще бъдат надеждност и неразрушимост. Цялата конструкция е метална, с всякакви гумени подложки. Сгъването е най-удобно, защото децата използват транспорт, отиват в магазини, където класическите системи няма да са практични. Воланът винаги има система за регулиране с голям марж, който издържа няколко години. Моделите вече са оборудвани с висококачествени спирачки и амортисьори. Колела, изработени от много издръжливи материали, за да намалят максимално износването. Всъщност на тази възраст основното за децата е тротинетката да не се счупи и да им хареса възможно най-дълго.

Цветова палитра и щампи, подходящи за парти рокля
На кого да се доверим в изграждането на стратегия за дигитална реклама?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Navigation
Close

My Cart

Viewed

Recently Viewed

Close

Categories