Подарък за новодомци | be4home.com

Подарък за новодомци

Подаръци за новодомци – стилни, необходими, символични

Настаняането в нова къщата е много положителен и весел празник, щастливо събитие в живота на човек, което той иска тържествено да отпразнува със своите роднини и приятели. Ако сте били поканени да споделите радостта от придобиването на нов дом, тогава определено трябва да дадете на собствениците нещо необходимо и полезно, стилно и оригинално за дома и живота.

Различни причини – различни подаръци

Има няколко причини, поради които хората се местят в нови жилища. Подаръкът трябва да съответства на повода за празника: Покупка на нов апартамент, къща. Често в такива случаи новите заселници може дори да нямат най-необходимите предмети за бита. Ако е така, тогава трябва да дадете полезни и функционални неща, прибори, интериорни елементи.

Край на основен ремонт

По правило такъв мащабен ремонт води до цялостно обновяване на стила и дизайна на стаята. Можете да представите всякакви креативни вещи основното е, че да се вписват в стила на интериора.

Преместване в апартамент под наем

Такова събитие често придружава млади семейства, двойки студенти. Днес е тук, утре е там. Съответно подаръците трябва да бъдат мобилни и лесно транспортирани от място на място.

Комплект чаши и декантер

Ако не знаете причината за преместването или не сте сигурни дали подаръкът ви ще пасне, купете нещо неутрално. Комплект чаши с бутилка скъпо вино ще зарадва всеки човек.

Традиционни подаръци за новодомци

Допустимо е да давате на близки икони, амулети, подкови за щастие – всичко, което носи положителна енергия в къщата. Когато избирате подарък не забравяйте да вземете предвид:

– дизайн и стил на жилището;

– неговите размери;

– възрастта на домакините;

– техния статус;

– навици и хобита.

Също така е много важно кой точно е новодошъл – голямо многодетно семейство, ерген на средна възраст или група приятели студенти:

– млада двойка може да бъде зарадвана със символични атрибути за дълъг и щастлив живот – настолен или стенен часовник, голямо топло одеяло или елегантна маса на колела;

– за приятелско семейство, комплекти за съдове, красиви покривки и салфетки, оригинални предмети за декор – стилни свещници, рамки за снимки, картини, порцеланови фигурки и др .;

всеки мъж ще бъде доволен от функционален набор от инструменти или оригинален мини-бар във формата на глобус;

– приятел ще се зарадва от стилни кухненски прибори или домакински уреди – бавна готварска печка, тостер или кухненски робот.

Фигурки на котки за подарък

Класически подаръци за новодомци са фигурки на животни, бухал – символ на мъдростта, петел – символ на огнището, пазач – куче и др.

Подаръци за интериора

Тъй като причината за празника е нов апартамент или къща, най-популярните подаръци са всякакви интериорни атрибути и предмети на декора. За всяка стая на жилището можете да изберете стилен и необходим аксесоар, който ще зарадва новите заселници:

За кухнята. Някой смята кухненските прибори за банален и нецеремониален подарък. Но, повярвайте всяка домакиня ще бъде доволна от нов тиган с незалепващо покритие или комплект тенджери, които отговарят на дизайна на кухнята. И ако все пак искате да сте оригинални, сложете пакет ароматен чай в чаша и прикрепете бутилка елитна напитка към комплект кристални чаши. Кухненските уреди няма да са излишни – миксер или кафемашина.

За хола. Ако познавате стила и цветовата гама на стаята, можете спокойно да купувате картини, фигурки, свещи, вази и т.н. Живи растения в саксии, цветя в саксии или ако районът позволява, палма на открито винаги изглежда красива.

Към спалнята. Ако знаете размера на леглото, спалното бельо винаги ще е необходимо. Ако не, тогава подова лампа или стенна аплика, меко нощно килимче за комфорт или стилна стойка за дрехи, рафт за книги ще бъдат подходящи.

Ако гостите се познават добре (например роднини или група приятели), тогава, като комбинирате финанси, можете да направите един скъп подарък – например хладилник или пералня. Такива неща обаче трябва да се обсъдят предварително със собствениците. И в заключение, трябва да се каже какво не трябва да давате на новодомци:

– ножове и различни пронизващи предмети – суеверните хора вярват, че това е кавга;

– обемисти неща – мебели, килими:

– собствениците могат да имат свои собствени възгледи за организацията на пространството;

– ако давате снимка, тогава избягвайте агресивни сюжети, които плашат животните;

– бъдете внимателни с покупката на електронно оборудване – по-добре е да договорите такива покупки предварително;

– не давайте нещо, което може по невнимание да обиди собствениците – например подовите везни ще бъдат неподходящи, ако някой от членовете на семейството има излишни килограми. 

Дезинфектанти: видове, приложение
Цветова палитра и щампи, подходящи за парти рокля

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Navigation
Close

My Cart

Viewed

Recently Viewed

Close

Categories