дамска мъжка мода

Следвайки модата – мъже срещу жени

Жените често са в крак с модата много повече от мъжете – гледайки най-новите тенденции и какво ще изглади фигурата им. Жените ще купуват модни списания, за да разглеждат най-новия сезон на облекло, а модниците ще държат под око пистите, за да могат да бъдат първите, които носят най-новите стилове. Въпреки това, много мъже не възприемат същия подход и просто носят това, в което се чувстват удобно – купуват всякакъв стил дрехи и се придържат към него. Защо има разлики в отношението на мъжете и жените към модата, а мъжкият пол наистина ли се интересува дали жените носят най-новите стилове?

Акцентът върху красотата на жените се е увеличил много през изминалия век или нещо повече – и жените, които са в крак с модата, са се променили с него. В обсебен от медиите, манипулиран от снимки свят се очаква облеклото от жените да изглежда по най-добрия начин (и очакванията на мъжете изглежда също се променят с това) – получаването на новия стил на обличане, който прегръща талията или се преплита през раменете, е начинът за красота за Жени. Модната индустрия също е много по-фокусирана върху жените – много списания предлагат модни съвети и ръководства или съвети къде да купите най-новата макси рокля, като има предвид, че мъжките списания не наблягат толкова на този тип статии.

Освен че женската красота е огромна част от дамската мода, може да има усещане за еволюционно инстинктивно поведение, включено в следването на модата. Дори от 30-те години на миналия век се отбелязва, че придобиването на най-новата мода е опит да „бъдете модерни и да надминете другите жени“. Носенето на най-новата рокля по тялото или най-новия стил на бански може да повиши самочувствието на жената и да даде предимство пред потенциалните съперници. Мъжете очевидно показват съперничеството си по други начини, които не са чрез модата – което потенциално би могло да обясни причината, поради която мъжете са толкова заинтересовани от натрупване на мускули и фитнес, вместо да държат под око новите летни вечерни облекла на пистите, и в магазините и търговците на едро.

Развлеченията и забавленията също са основна част от интереса на жените към модната индустрия. Без интереса към изкуството на модата индустрията не би съществувала. За някои това е начин на живот, работни места се създават от индустрията и тя генерира милиони всяка година. Това, което следването на модата е за жените, може да е същото, което футболът например е за мъжете – хоби, забавление и малко забавление. Променливостта може да бъде тръпка и за двамата, а поддържането и следването на определени стилове може да накара жените да се почувстват въвлечени в група. Дори през 30-те години на миналия век се е смятало, че „разчупва монотонността на живота и дава нов шанс да изглежда актуален“.

Въпреки че има мъже, които следват модата, жените често имат предимство пред мъжете, когато носят най-новите стилове и често се интересуват много повече от собствения си имидж и това, което носят. Въпреки това, в едно непрекъснато нарастващо „метросексуално“ общество има място за промяна – и след няколко десетилетия може да има огромни промени с мъжете, които се наслаждават на модата и следват най-новите стилове.

Предимства на кожените обувки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Navigation
Close

My Cart

Viewed

Recently Viewed

Close

Categories