Полилей Toils – Maytoni

Как да изберем офис осветление?

Комфортът на работното място се състои от много неща, но почти основно зависи от осветлението. Тя трябва да бъде с високо качество: еднообразна, безопасна, повишаваща ефективността, но не досадна. Следователно закупуването на полилеи за офиси не трябва да се основава на дизайн или бюджет. За да сте сигурни във високата производителност и благосъстоянието на екипа, е необходимо преди да поръчате оборудване, да разберете как да изберете осветление за офиса.

Полилей модерен | Polaris

Как да изберем офис осветление, стандарти за офис осветление

Основен момент – светлината в офис помещенията трябва да отговаря на редица доста строги стандарти и изисквания. Те трябва да включват:

Осветеност. Този параметър определя яркостта на светлината: тя се счита за стойността на светлинния поток в лумени на 1 m2 и се измерва в лукс (lx). Според международните стандарти работният плот се нуждае от 500 лукса. Въпреки че в други зони осветеността може да бъде намалена: например до 300 лукса в конферентна зала и 200 в архив. Необходима е корекция за естествено осветление и дейности (по-ниска за работа с компютър, по-висока за четене и рисуване и др.).

Цветна температура.

Полилей Deer Line | shop.polarislighting.bg

С нейна помощ се посочва цветът на осветлението и се измерва в келвини (K). Най-добрият избор на лампи за офиса по отношение на този показател е с неутрална „бяла“ светлина, в диапазона 3500-4500 K: тя е универсална, балансирана. „Студената“ светлина с температура над 4500 K има син оттенък и помага за концентрацията, но може да бъде уморителна. А жълтеникавото „топло“ под 3500 K е добро само за почивка и релаксация.

Безопасност. Трептенето и стробоскопичният ефект са неприемливи – предизвикват главоболие, раздразнителност. Трябва да се избягват осветителни тела с лъскави абажури или корпуси, които предизвикват силни отблясъци. Обърнете внимание и на отоплението на електрическото оборудване (особено когато става въпрос за осветление за опънат таван) и цвета на тялото му (трябва да се комбинира с друг декор, за да не се разсейва от резки контрасти).

Разнообразие.

Темата за избора на осветление за офиса включва само интегриран подход – не можете да се ограничите до един тип оборудване. Необходимо е да се раздели на общи, местни и декоративни. Първият създава светлина в стаята като цяло, вторият е фокусиран върху работното място на служителя, а третият помага да се придаде стил и комфорт на офисното пространство, да се подчертаят интересни детайли – като модерната изкуствена трева на стената.

На кого да се доверим в изграждането на стратегия за дигитална реклама?
Качество, комфорт и кооперация с Mixhoreca в ресторантьорския бизнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Navigation
Close

My Cart

Viewed

Recently Viewed

Close

Categories